2021-11-13 10:46:41• hírek • Szatmár.ro

Határátkelés csak nyugtatóval – Sokan bírálják a magyar határőröket

illusztráció / police.hu
illusztráció / police.hu

Az elmúlt néhány hétben több olvasói jelzés is érkezett szerkesztőségünkhöz, arra panaszkodva, hogy már-már gúnyt űznek a csengersimai magyar határőrök az autósokból, olykor egyetlen gépkocsi átvizsgálása akár 15-20 percet is igénybe vesz, így még akkor is közel egy órás várakozási idővel kell számolni, ha csak néhány autó áll a sorban.

A panaszosok közül néhányan arra is rámutattak, hogy míg a román határőrök igyekszenek viszonylag gördülékennyé tenni az áthaladást, addig a magyar kollégák kényelmesen sétálva, nem túl tempósan végzik napi teendőiket, sokak már kifejezetten tűrhetetlennek, sértőnek találják ahogyan visszaélnek a határon átkelők türelmével.

"Hiába állt csak néhány autó előttünk, mégis órás várakoztatás fogadott, miközben a magyar határátkelőnél szolgálatban lévő hölgy kellemesen eldiskurált másokkal, egy autó ellenőrzése olykor 20 percet is tartott. Már a román határőrök is kérték, próbálják félreállítani, ha valakivel probléma van." – írja egyik olvasónk.

„Előttünk mindössze 6 autó állt a sorban, mégis mintegy 60-70 percet vártunk, hogy átmehessünk a határon, egyszerűen nem haladt a sor, nem értettük az okát. Elég idegesítő volt.” – részlet egy másik olvasó panaszából.

Vélhetően a járványhelyzet miatt eleve hosszadalmasabb a határon való áthaladás, azonban sokan úgy vélik, ehhez olykor hosszú és fölösleges várakozás is párosul.

Frissítés:

Szerkesztőségünk a pénteki napon írásban megkereste Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan az alábbi válasz érkezett: 

Tájékoztatjuk, az Önök által hivatkozott csengersimai közúti határátkelőhelyen a magyar és a román határőrizeti szervek közösen, és folyamatosan végzik a határátléptetést. Előfordulhat olyan körülmény, mint például informatikai probléma, ami átmenetilassulást, vagy fennakadást okozhat az átléptetés ütemében, ezekről, és az egyes átkelőhelyeken fennálló aktuális várakozási időről a rendőrség hivatalos weboldalán adunk tájékoztatást.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/a-varakozasi-ido-enyhen-novekedett-tobb

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: